Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2009 13:21 - Хората - умират, легендите - остават. Джако forever. Michael Jackson - (Single) 2008
Автор: nostalgia Категория: Музика   
Прочетен: 8745 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 27.06.2009 07:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Хората - умират, легендите - остават
image
image





Michael Jackson - Remember The Time


Джако forever Хапче погуби Краля две седмици преди завръщането на сцената
image Краля на попа не се събуди. Светът изпадна в шок. 26 минути след полунощ вчера (14,26 ч местно време в Лос Анджелис) Майкъл Джексън си отиде завинаги. Основната версия е, че смъртта е дошла след фатална доза демерол. 51-годишният певец ползвал силния упояващ аналгетик заради постоянни болки. Джако получил травмите по време на трескавата подготовка за предстоящото мегатурне. Звездата трябваше да се завърне на голямата сцена на 13 юли в Лондон. "Трябва да го спасите", крещели хората от свитата на певеца, докато лекарите безуспешно близо час се опитвали да върнат Джако към живота. По целия свят опечалени фенове на Джексън плачеха и палеха свещи. "Не може най-великият да си отиде. Песните му го правят безсмъртен", скандираше събралото се множество пред дома на легендата в Ел Ей.

image
    Направи революция в клиповете, на 11 беше звезда Покори света с “Били Джийн” 750 млн. продадени албума, 37 седмици на върха в чартовете
image 750 млн. продадени албума качват Джако на Олимп за вечни времена. 37 седмици той е властелинът на чартовете. Това се случва за първи път не само на чернокож, но и въобще на музикант. Джексън, който на 29 август трябваше да стане на 51, стъпва за първи път на сцената, когато е на 6. Шоуто е за млади таланти, а той си тръгва с първа награда. После става звездата на семейната група, счупила всички рекорди в жанра досега. Година по-късно, след подписването на договор с Motown Records, се преименуват в "Джексън файв". Солист е седемгодишният Джако. На 11 вече знаменитост, а след пълнолетието си нахлува соло в света на голямата индустрия.
В края на 70-те се запознава с легендарния продуцент Куинси Джоунс. Съвместната им работа превръща за миг Майкъл в мит - с албума Off the Wall, от който са продадени 10 милиона копия. Без почивка те надскачат себе си с "Трилър", от което следват 8 награди "Грами". После настава епохата на "лунната походка". Уникалният клип на "Били Джийн" подлудява света. Славата буквално го просмуква. През 1987-а излиза Bad, а четири по-късно Dangerous. Те не се получават толкова комерсиални, но отново се продават в многомилионен тираж.
Коренната промяна във визията на певеца скандализира и отблъсква много фенове. Ако до момента всичко се е приемало като задължителната и разбираема ексцентричност на твореца, в този период хората започват да се питат дали той не прекрачва границите на поведението, морала и посланията си.
През 1993-а Джексън дава интервю на Опра Уинфри, в което за първи път открито говори за промяната във външността си, пигментацията на кожата и връзките си. Сравнява живота си с този на Питър Пан и разказва за имението "Невърленд". В края на същата година 13-годишно момче го обвинява в сексуален тормоз. Говори се за 20 милиона извънсъдебно споразумение със семейството.
През май 1994-а на тайна церемония в Доминиканската република се жени за Лиса Мари Пресли, дъщерята на Елвис. Бракът продължава само 18 месеца. След това се врича на приятелката си Дебора Роу, която му ражда Принс-Майкъл Джуниър. Развеждат се през 1999 г. Изпада във виртуално отшелничество след обвиненията в сексуална злоупотреба с деца през 2005 г. Оправдан е тотално.
След няколко фалшиви тревоги за завръщането му самият Джако обяви началото на турнето си "Това е!" в лондонската зала "O2 Арена". Всички билети са разпродадени за минути и продуцентите решават да увеличат бройката от 14 на 50 изяви. Те трябваше да започнат на 13 юни. Дискографията на Майкъл Джексън включва 9 солови албума плюс един сборен между 1972 и 2001. "Трилър", издаден през 1982 г., остава в класациите повече от 2 години и заема в продължение на 37 последователни седмици първото място. Според различни източници той бележи продажби между 50 и 60 милиона копия.
Джако има 13 награди "Грами". Tой е първият чернокож артист, който сериозно и трайно попада в класациите. Освен в музикално отношение Джако прави революция в клиповете към песните. Негова е заслугата е видеото тип "кратък филм", каквито са Thriller, Bad, Remember the Time, You Rock My World, Ghosts.

 

image
Хапчета за сън го убили
image
Хеликоптер откара в моргата тялод на Краля на попа. Аутопсия ще установи от какво се е споминал
ФОТО РОЙТЕРС
  Зависимостта на Майкъл Джексън от болкоуспокояващи лекарства най-вероятно е причина за сърдечния арест. Трескавата подготовка за лондонското турне на звездата, което трябваше да стартира на 13 юли, обаче довела до множество травми. "Той репетираше много усилено за 50-те концерта, които предстояха. Костваше му големи усилия да е във формата, която организаторите изискваха от него", заявиха братът Джърмейн и сестрата Ла Тоя Джексън. Те разказаха още, че по време на една от репетициите Джако паднал от сцената и си счупил крака. "Не знаем колко точно лекарства е вземал, но при всички положения е било над допустимото."
50-годишният Джексън редовно вземал приспивателни. Според медицински източници сърцето на звездата не е издържало на поредната доза демерол, силен аналгетик с умерено упояващо действие. Малко след инжектирането на лекарството дишането на Майкъл Джексън се забавило, докато най-накрая спряло.
Заради сериозните притеснения относно здравето на поп краля през последните години организаторите на лондонското му шоу "AEG Live" заявиха през март, че Джексън е преминал успешно преглед на физическото му състояние. Продължилият 4 часа и половина тест бил проведен от независими лекари.
 
image
Най-важните дати
1958 - в Гари, Индиана, се ражда Майкъл Джоузеф Джексън, седмо от деветте деца
1963 - "Джексън файв" излизат пред публика
1970 - появява се първият им албум "Даяна Рос представя "Джексън файв"
1972 - Джако вади първия си солов албум "Got To Be There"
1979 - излиза соловата му тава "Off The Wall" 1982 - Албумът му "Thriller" печели 8 рекордни награди "Грами" и става най-продаваният за всички времена в света
1983 - въвежда модата на черната филцова шапка, една бяла ръкавица и панталони над глезените пред 50 милиона зрители, докато изпълнява Billie Jean
1985 - С Лайънъл Ричи пишат сингъла "We Are The World", един от най-бързо продаваните в историята. С приходите от продажбите събират средства за гладуващите в Етиопия. Майкъл плаща 47,5 милиона щатски долара за правата на 250 песни на "Бийтълс"
1987 - излиза албумът "Bad", продаден в повече от 22 милиона копия
1993 - Джако признава в тв интервю, че има наследствено заболяване, заради което пигментацията на кожата му изсветлява. Той е обвинен, че е посегнал на момче, което често му гостува
1994 - жени се за Лиса Мари Пресли
2002 - показва от балконски прозорец на хотел в Берлин сина си Принс Майкъл втори, бебето виси във въздуха
2003 - Ей Би Си излъчва документалния филм "Живот с Майкъл Джексън". Признава, че деца спят в спалнята му, и властите започват разследване
2005 - Оправдан е по обвиненията за блудство с 13-годишен в "Невърленд" през 2003 г.
2006 - Затваря ранчото заради финансови проблеми
Реки от сълзи се леят от Сидни до Богота
image
Фенка ридае безутешно на рамото на идола си в Музея на Мадам Тюсо в Лас Вегас
ФОТО АП
  Стотици хиляди фенове от няколко поколения не можаха да сдържат сълзите си, когато ги застигна страшната вест, че идолът им вече е в отвъдното. Мнозина се стекоха към музея от восъчни фигури на Мадам Тюсо, който има експозиция в Лас Вегас, за да изплачат мъката си пред своя кумир. Други се стълпиха пред семейната му къща в Гари.
"Не мога да спра да плача, откакто научих. Винаги съм се възхищавала от Майкъл Джексън. Светът загуби един от големите, но неговата музика ще продължи да живее винаги. Моето сърце тупти за неговите три деца и всички членове от семейството му. Бог да го благослови!", заяви Мадона след смъртта на Джако. Най-близката му приятелка - актрисата Елизабет Тейлър, пък беше твърде потресена, за да дава изявления. Музикалният продуцент Куинси Джоунс, който издава три от неговите най-продавани албума - Off the Wall, Thriller и Bad, призна, че е "абсолютно съсипан от трагичната и неочаквана новина". Изгубих по-малкия си брат днес и част от душата ми си отиде с него".
Съболезнования изрази още бившата съпруга на Краля на попа Лиса Мари Пресли. Дъщерята на рок титана Елвис Пресли, която бе омъжена за Джексън в средата на 90-те, заяви в специално изявление: "Толкова съм натъжена и объркана с всяка възможна емоция. Сърцето ми е разбито за неговите деца, които бяха всичко за него и за семейството му. Думите не са достатъчни".  Актрисата Брук Шийлдс, дългогодишна приятелка на Краля на попа, заяви в специално изявление, че сърцето й е изпълнено с тъга. Селин Дион пък нарече Майкъл Джексън "геният, който никога няма да умре". "Той живееше под постоянно напрежение още от 5-годишната си възраст. Поради огромния натиск и самотата вероятно му е липсвал нужният баланс", каза канадската певица.
"Както никога няма да се роди втори Фред Астер, Чък Бери или Елвис Пресли, така никой никога няма да може да се сравнява с Майкъл Джексън. Неговият талант, неговата чудатост и неговата мистерия го правят легенда", заяви режисьорът Стивън Спилбърг.
Шейх Ахмед бин Мохамед ал Халифа, министър на финансите на Бахрейн, където Джако живя известно време и който бе на визита в София, също поднесе искрените си съболезнования към семейството на поп легендата.
  Michael Jackson - (Single) 2008




image

Michael Jackson - Biggerman
  image image


Michael Jackson - Gangsta (No Friend Of Mine)
  image image


Michael Jackson - Get Out Of My Mind
  image image


Michael Jackson - I Need You (feat. 3T)
  image image


Michael Jackson - Mamacita (feat. Santana)
  image image


Тип релиза: Сингл/EP

Время звучания: 45:22
Размер, Мб: 98,74
Битрейт:abr 240

01. Gangsta (No Friend Of Mine)
02. Xcape
03. Why! (feat. 3T)
04. What More Can I Give!
05. Todo Para Ti (What More Can I Give) (Spanish version)
06. What More Can I Give (Todo Para Ti) (Spanglish version)
07. Let Me Let Go
08. Someone Put Your Hand Out
09. Shout
10. I Need You (feat. 3T)
11. Ride with Me (feat. Rodney "Darkchild" Jenkins)
12. Biggerman
13. Get Out Of My Mind
14. Mamacita (feat. Santana)

скачать можно тут http://newall.my1.ru/news/2008-11-23-276  
 JAFARGHOLI FINAL HD Britains Got Talent Michael Jackson Who"s Loving You Selena Gomez  Shaheen Jafargholi - 12 Year Old Singer - Britains Got Talent 2009 Ep 2
Who"s loving you - Jackson Five




Тагове:   Michael Jackson,


Гласувай:
0



1. ashikov - :)
26.06.2009 13:26
Героите в днешно време умират безславно, а за един негър-педофил се написаха хиляди постове...
Човечество, осъзнай се!!!
цитирай
2. nostalgia - Героите в днешно време умират бе...
26.06.2009 13:37
ashikov написа:
Героите в днешно време умират безславно, а за един негър-педофил се написаха хиляди постове...
Човечество, осъзнай се!!!

Това твърди жълтата преса!
В действителност той не е имал приписваните педофилски наклонности!!!
От 5 годишен е на сцената под строг контрол и не е имал възможността да изживее своето детство!
В децата е виждал своето неизживяно детство!

Ето и мнения на хора от неговия живот и шоубизнеса:
""Майкл был уникальным явлением в поп-музыке, он никогда не переставал раздвигать границы творчества. Несмотря на возникавшие серьезные вопросы касательно его личной жизни, Майкл несомненно был великим шоуменом. Его популярность распространялась на многие поколения по всему миру", - говорится в заявлении для прессы губернатора Калифорнии, известного актера Арнольда Шварценеггера.

Бывшая жена Джексона, дочь Элвиса Пресли Лайза Мария Пресли призналась, что новость о трагедии привела ее в отчаяние. "Я так потрясена и огорчена. Я переживаю за детей, которые были для него всем, и за всю его семью. Это ужасная потеря со всех точек зрения, я не могу найти слов", - сказала она.

Певица Мадонна признается, что не может перестать плакать после известия о смерти Джексона. "Я всегда восхищалась Майклом Джексоном. Мир потерял одного из величайших людей, но его музыка будет жить вечно! Мое сердце сейчас с тремя его детьми и другими членами его семьи. Да хранит вас Бог", - говорится в заявлении Мадонны."

Генетическите му проблеми от детство указват пагубното влияние за загубата на един велик творец!
Поклон пред творчеството и таланта му!


цитирай
3. avangardi - Баща му го налагал с колан
27.06.2009 06:21


В скандален филм, излъчен по американската телевизия Ей Би Си през 2003 г., Майкъл Джексън твърди, че баща му Джо го пребивал с колан. "Ако изпуснехме и една репетиция, той ни наказваше. Бяхме нервни, защото той седеше на стола до нас с колан в ръка", казва Джако във филма "Живот с Майкъл Джексън". Джо бил особено критичен и към акнето и големия нос на сина си. Родителят обаче побърза да отрече твърденията на сина си и дори заяви, че му прощава. Докато гледал филма, Джо възкликнал "Е, хайде... не е бит с колан." След това допълнил, че майка им Катрин пердашела децата си много повече. Въпреки обвиненията обаче след трагичната кончина на Краля на попа с възпитанието на трите му деца - Принц Майкъл Джуниър, Парис Майкъл Кетрин и Принц Майкъл II, ще се заеме именно неговата майка. Това съобщи в. "Гардиън", като се позова на адвоката на семейството Брейн Оксман. "По всяка вероятност децата ще бъдат възпитавани от мисис Джексън. Тя много обича внуците си", заяви Оксман.
Майкъл е седмото от деветте деца в семейството на Джо и Катрин Джексън. Израснал е в Индиана в пълна бедност. Бащата започва да учи децата си да пеят и танцуват като наказание. Провинил се Тито, един от братята. Той скъсал една от струните на китарата на Джо. През 1965 г., когато Майкъл е само на 7 години, той и братята му Джаки, Тито и Джърмейн сформират групата "Джексън Файв". Кръстила ги една от съседките, която ги чула да пеят. "Слушайте, пет от момчетата на Джексън пеят!" Успехът на групата е зашеметяващ.
Със световна слава се сдобиват и сестрите Джанет и Ла Тоя. Джанет е най-малкото дете в семейството, но според класация на "Билборд" тя е втората най-успешна изпълнителка на всички времена, задмината единствено от Мадона. Ла Тоя пък изгря на корицата на "Плейбой" и дори обвини родителите си, че са се опитали да я отвлекат.
Въпреки честите препирни между семейство Джексън, любими за ловците на клюки, веднага след като беше съобщено за смъртта на Джако, неговите най-близки се стекоха в болницата. Ла Тоя пристигна обляна в сълзи, последвана от майка си. Джанет пък зарязала снимките за нов филм, за да се присъедини към семейството си. Бащата Джо бил в Лас Вегас. Тъжната новина обаче отвела и него в Лос Анджелис.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nostalgia
Категория: Музика
Прочетен: 674065
Постинги: 149
Коментари: 269
Гласове: 4552